marți, 29 noiembrie 2011

Miercuri 30 nov.

Nu ştiu ce vor da televiziunile de ziua Sfîntului Andrei. Pentru noi ar trebui să fie o sărbătoare un pic mai specială, dar mă îndoiesc. Probabil biserica o va da iarăşi în bară.
Restul se vor limita la clişee, iar cei mai mulţi nu ştiu mare lucru despre Sfîntul Andrei. Şi pun pariu că nici la tv., nici la radio nimeni nu va încerca să povestească oamenilor despre viaţa unui apostol de a cărui nume se folosesc toţi. Nici măcar faimosul „Trinitas”, prea ocupat în ultima vreme cu banalităţi. Păcat!
Aşa că noi ceilalţi îl vom sărbători pe sfînt, la fel cum o vom face şi cu ziua de mîine, după cum simţim. Dacă mai simţim ceva!
P.S. Un concurs de coruri pentru copii nu organizează nimeni ? Italienii au şi asta şi acea emisiune la care s-a lansat Mădălina Lefter şi par să se lanseze şi alţi copii români. După Mădălina e acum apreciată Maria Crăciun, o fetiţă de zece ani de care se ocupă poate cineva şi în ţară. Parcă am auzit că a fost prezentă la o lansare.
 Nu zic să facă televiziunile comerciale un concurs, mai ales de coruri, dar ceea ce a mai rămas din televiziunea zisă naţională, dacă tot mănîncă banii pe prostii, ar putea face.
Sau măcar onor Patriarhia să organizeze şi ceva pe plan cultural, aşa cum au făcut înaintaşii. Viitoarea Catedrală nu e aşa ceva, e doar o expresie a trufiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu