vineri, 11 noiembrie 2011

Joi 10 nov


Tort de alune

Ultimul tort de toamnă şi înainte de sărbători, pentru că foarte curînd va începe postul.
6 albuşuri bătute spumă se amestecă apoi cu cele 6 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr, 250 grame alune măcinate şi 3 linguri de nuci, tot măcinate, o lingură de pesmet (de preferinţă alb), 1 plic zahăr vanilat.
Compoziţia se coace într-o formă, aproximativ 30 min.
Cînd s-a răcit se taie în două şi se umple cu cremă de cafea, cu finetti, frişcă, sau piure de castane. Dacă aţi optat pentru frişcă, îmbrăcaţi tortul şi în exterior. Pentru celelalte puteţi fie pudra cu zahăr, fie alege o glazură de ciocolată, de cafea sau de rom.
În principiu tortul se poate umple şi cu marmeladă sau gem, dar e mai greu de combinat un gem cu gustul alunelor din blat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu