duminică, 6 noiembrie 2011

Joi 3 nov


Voi da mai jos o reţetă pentru cei ce nu au foarte multe legume la dispoziţie şi nici nu le place carnea. Şi cum avem cartofi nu prea scumpi să facem cartofi cu smîntînă.
Tăiaţi cartofii în cuburi mari, dar să fie cartofi care nu se fărîmă. Îi puneţi la fiert cu sare şi cînd sînt aproape gata adăugaţi într-un castron 2-3 linguri de smintînă şi o linguriţă de făină, amestecaţi bine, subţiaţi cu apă de la cartofi şi turnaţi totul în cratiţă, adăugaţi maiorană şi piper alb şi lăsaţi să dea cîteva clocote.
Puteţi servi cartofii cu salată verde, iar pentru cei ce preferă carnea, alături de chiftele sau şniţel. Şi dacă nu mîncaţi carne puteţi face şi pentru dumneavoastră un şniţel fals, aşa cum îmi făcea mama cînd eram copil şi negociam un astfel de”şniţel” ca să mănînc totuşi unul din carne. Mama îl făcea folosind oul care îi rămăsese de la celelalte şniţele.
Şniţelul fals se face amestecînd ou bătut, făină şi pesmet, în cantităţi care să dea o pastă consistentă, pusă apoi în tigaia cu ulei încins cu lingura şi i se dă forma unui şniţel. Puneţi ulei puţin, pentru că absoarbe totul, apoi îl scoateţi pe hîrtie absorbantă.
Dacă nu vreţi salată verde şi mai ales dacă nu plecaţi de acasă, puteţi face o salată de ceapă. Tăiaţi rondele ceapă roşie ori albă, dulce, care se găseşte prin multe magazine mari. Puteţi amesteca cele două tipuri de ceapă, ceea ce dă un efect foarte frumos. Săraţi rondelele şi le lăsaţi cîteva minute aşa. Între timp pregătiţi un amestec de oţet, apă şi ulei pe care îl veţi turna apoi peste ceapă. Cui îi place poate să adauge şi piper. Amestecaţi totul, iar pe pereţii bolului pentru salată (dacă e din sticlă, mai bine!) puteţi să puneţi frunze de salată, efectul va fi mai... colorat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu