vineri, 11 noiembrie 2011

Marţi 8 nov


Iarăşi voi rezuma programele tv., dar cu o precizare. Comentariile ţin de părerile şi interesul meu pentru anumite emisiuni. Am vorbit despre telenovele şi emisiuni la care se uită de obicei casnicele, aşa cum am comentat şi spectacole de operă, filme sau emisiuni politice, fără să mă gîndesc dacă pe unii îi interesează sau nu. Ăsta e un fel de jurnal, din care fiecare citeşte ceea ce vrea.
Deci:
Foarte drăguţă Gabriela Cristea, cu emisiunea ei de dimineaţă, cu invitaţi de tot felul, muzică, reţete, informaţii cît cuprinde, chiar şi mici bîrfe, avanpremiere, deplasări la evenimente din ţară. Seamănă binişor cu emisiuinile de la italieni. Felicitări Gabrielei pentru naturaleţe şi bun simţ.
La celălalt capăt, ceea ce se cheamă acum „Mireasă pentru fiul meu”, i-a scăpat din mîini cu totul moderatoarei, care nu ştie să aleagă nici subiectele de discuţie, nici persoanele din studio, iar la sfîrşit de săptămînă e mai preocupată de apariţai personală, decît de cum va reuşi emisiunea.
Emisiunile cu temă descoperiri de talente au debutat bine şi ameninţă să sfîrşească prost, semn că nu sîntem capabili să ducem o emisiune nici cînd vedem cum o fac alţii. Singurul merit e că putem vedea oameni cu mai mult talent decît tot felul de fîţe şi inşi bizari care cică ar fi cîntăreţi consacraţi. Şi dacă le-ar tăia la un moment dat cineva microfonul, cum credeţi că s-ar prezenta ? Vreau să comentez mai ales X Factor. Singura care ştie şi muzică şi să aprecieze şi să se poarte adecvat este Paula Seling. Chiar şi celălalt domn, pe care îl ştiu doar de Adrian, în ciuda cinismului a făcut aprecieri relativ corecte. Penibil însă domnul Morar! Nu ştiu ce a căutat acolo! Din păcate nu s-a ţinut în concurs cont de vocea oamenilor, li s-au dat să cînte melodii tîmpite, ţinînd exclusiv de o anume modă, iar asta nu li se potriveşte tuturor. Şi multora dintre noi nici nu ne plac! Cel mai elocvent a fost cazul Biancăi, o excelentă interpretă nu doar de fado, ci şi de alte cîntece care cer voce adevărată, nu chirăieli! De altfel cred că domnul Morar ar fi dat-o afară din concurs chiar şi pe Amalia Rodriguez, că nu ar fi cîntat ce îi place lui. Bine măcar că a recuperat-o pe Antonia, a fost singura cu adevărat bună din echipa aia. Dar şi de la public mă aştept la surprize tîmpite şi cine ştie cine va cîştiga în final, s-a mai întîmplat doar!
În schimb emisiunile politice sînt de la un cap la altul proaste. Vorba domnului Badea, numai clişee şi tembelism. Nu mai avem presă! Vreau totuşi să fac o remarcă despre trei corifei aflaţi aproape permanent pe canalele tv. Doi zic că sînt analişti financiari, unul e însă cu acte în regulă prezentator tv., celălalt bate toate televiziunile să ne convingă cît de parctic e proiectul de la Roşia Montană. Nu spune pentru cine. Pentru România, cu siguranţă nu! Al treilea are aerul că le ştie pe toate. Eu cred că ştie să profite. A ştiut  mereu şi nu i-a păsat decît de propria poziţie şi propriul buzunar. Cînd mă gîndesc că nu cu mult timp în urmă încerca să ne convingă ce oameni de treabă sînt în grupul macabru care conduce lumea spre pieire. Nu, domnule, ăia sînt nişte indivizi oribili, preocupaţi de interesele lor de castă, indifirent cîte milioane de oameni ar pieri ca lor să se îmbogăţească ei şi să adune tot mai multă putere!!!
            Şi mai tris modul în care domnul Gîdea se laudă cu CNN, adica ne spune pe şlau că nu trebuie să mai credem nici în Antena 3. Dacă tot s-a vîndut americanilor, pe cînd va începe să le caute justificări portocaliilor ? Pentru că nu am impresia că domnul ăla care vînează muşte în Biroul Oval ar avea interes ca la noi să se schimbe ceva, altfel nu i-ar fi cerut unui alt ins de presă să-l saboteze pe Gioană. Ori nici măcar nu i-a cerut el, ci doar serviciile sale ? Mă rog, dacă se mai schimbă şi la antene lucrurile nu-ţi rămîne decît să îţi iei antemă proprie de satelit şi să dai naibi posturile româneşti.
Gata, m-am enervat destul! Iar azi e sărbătoarea de Arhangheli şi ar trebui să ne gîndim la alte lucruri mult mai frumoase. Din păcare, nici credinţa nu mai e ce a fost cîndva! S-a văzut asta recent!
P.S. Domnii care fac monitorizări de tot felul se pare că nu au curiozitatea să monitorizeze şi cît timp pe oră e dedicat publicităţii. Pentru că absolut toate televiziunile depăşesc timpul reglementat. Şi dacă ar fi cu ceva interesant, dar de luni de zile dau aceleaşi reclame stupide, pe care nu doreşti să le vezi şi cu atît mai puţin să cumperi ce ţi se propune în ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu