marți, 29 noiembrie 2011

Luni 28 nov.

Dacă nu apare urgent un lider nu doar interesant, ci şi cu voinţă de a face ceva şi mai ales unul de care să nu se poată lua nimeni, chiar că ne-a învins fosta securitate. Din păcate cea mai proastă parte a ei!. Sau nu vede nimeni că la putere sînt exact unii securişti de rang doi sau trei, adica cei cu insuficiente calităţi chiar şi pentru vremurile alecea şi, fireşte, dispuşi să se vîndă ? Vreau să văd şi eu cîţi oameni capabili şi fără relaţii de un fel sau altul cu trecutul au reuşit în aceşti douăzeci de ani ?
Nici măcar PNL, care îşi zice partid naţional, nu face nimic pentru naţia asta, rămînînd încorsetat în aceleaşi snobisme şi bune păreri despre Occident şi despre bunele lor intenţii referitoare la noi şi la Europa. Aţi văzut cumva să iasă peneliştii în stradă că să dă aurul pe nimic ori că ni se sugerează să să vindem ultimele bogăţii profitabile şi strategice pe nimic ? Eu nu! Cît despre PSD, e prea ocupat cu războiul intern, ca să mai aibă timp de ţara asta! Şi după ce au venit cu indivizi de tipul Dragnea, Corlăţean ori alte creaturi care îi laudă pe domnii Ponta şi Sîrbu, partidul ăsta chiar vrea să fie votat ? Mă gîndeam şi eu că în loc să îl tot agita prin faţa noastră pe insipidul domn Corlăţean, mai bine se orienta spre unii oameni inteligenţi, cum e domnul Georgică Severin, care încerca nu demult, cu eforturi vizibile de a nu cădea în ridicol, să susţină absurdităţile conducerii, deşi nici el nu era convins că e bine.
Însă ambiţia de ins de grădiniţă, care îl pîrăşte pe Geoană la tata Sîrbu că l-a îmbrîncit şi de aceea nu-l mai vrea în grupa lui, a” falnicului” şef PSD merge prea departe. El se crede mai mult decît domnii Iliescu şi Năstase la un loc, uitînd datorită cui a ajuns unde este. Poate dacă se mai naşte odată! În schimb, dacă nu-şi revine urgent, are toate şansele fie să piardă conducerea partidului, fie  să ducă partidul în stadiul PNŢCD.
Şi încă ceva, prin 2009 nu cumva domnul Sîrbu era cel care trata la Cotroceni alianţa cu PDL, ceea ce a şi reuşit, spre dezastrul nostru al tuturor ?! Am putea să ne întrebăm, pe drept, cine face de fapt jocul puterii ?

P.S. Văd că se tot bat cîmpii cu reclama ce se face României şi cu un anume prinţ care nu mai poate de dragul nostru. Repet, proprietăţile pe care le-a cumpărat sînt în Transilvania, mai precis în ceea ce se numeşte de unii Ardeal, dar asta e o nuanţă prea sensibilă pentru necunoscătorii de pe la televiziuni şi nu numai. Măcar unii parlamentari ar fi bine să ştie şi să lase clişeele şi prefăcătoria. Mai ales că ar trebui să fie clar că occidentalii în general şi englezii în special nu fac nimic gratis. Şi apoi, „perfidul Albion” le-a zis unul dintre ei, e adevărat că nu doar un om de mare talent, ci şi de mare curaj, dar tocmai excepţia confirmă regula, de aceea e în avantajul nostru să ştim că ţara respectivă are o experienţă vastă în a-şi însuşi teritorii şi bogăţii, dar şi de a ţese intrigi, chiar dacă nu mereu pe faţă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu