marți, 5 iunie 2012

1 iunie


E ziua copilului. Poate ar trebui să vorbesc despre copii, ori despre relaţia copii părinţi,  tot mai deteriorată în zilele noastre. Am s-o fac, probabil, mîine,
Azi vin cu o reţetă pentru ziua copilului. Oricum, capitolul ăsta l-am cam neglijat în ultima vreme.
Tort fluture
Faceţi un blat de pandişpan din 10 ouă, într-o cratiţă rotundă. După ce s-a copt îl scoateţi şi îl lăsaţi să se răcească, apoi tăiaţi blatul pe diametru şi apoi fiecare în jumătate şi o umpleţi cu cremă, după preferinţă.
Lipiţi apoi cele două părţi în sens invers, cu partea rotundă spre interior, din care tăiaţi puţin ca să se unească bine. Va avea aspectul unui fluture, dar pentru ca aceasta să fie încă şi mai evident, decupaţi un pic din partea din afară, astfel ca la mijloc să fie blat mai puţin şi uşor scobit, aşa aripile sînt mai vizibile. Îmbrăcaţi aripile în cremă sau în frişcă, după dorină şi decoraţi-le cu cremă colorată, cu bomboane, cireşe, fructe confiate, etc., după fantezie. Faceţi cu ajutorul unui cornet şi cu puţină cremă corpul fluturelui acolo unde se unesc cele două părţi şi din folie argintine două antene pe care le înfigeţi în pandişpan. Succes!
sugestie: pandişpanul care vine decupat tăiaţi-l bucăţi, adăugaţi şi puţină cremă sau frişcă şi daţi-l pofticioşilor ca să nu-şi vîre degeţelele în fluture înainte de vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu