joi, 21 iunie 2012

11 iunie


Vom vedea cum stăm la locale, deocamdată un comentariu e prematur, să ne ocupăm de altele!
Uniune Europeană iar dă dovadă că nu e capabilă de solidaritate şi că e doar o construcţie artificială în care cei puternici, sufocaţi de propria lor importanţă s-au gîndit să îi transforme în vasali pe cei intraţi acolo mai tîrziu. Vechile năravuri nu se uită uşor, aşa că numai nişte artificii au împiedicat un război. Pentru că sînt o mulţime de ţări, în special Anglia şi Olanda, care nu vor să accepte că ele fără coloniile din trecut nu înseamnă prea mare lucru. Mai ales englezii, care de la cruciade încoace s-au înbogăţit mereu pe seama altora, iar acum caută noi mijloace să facă acelaşi lucru.N
Nu numai ambasadorul american se dovedeşte obraznic şi nu păţeşte nimic, acum mai bate cîmpii prin ţară şi un ins ajuns în fruntea parlamentului Ungariei, care i-a revoltat pînă şi pe unii de la UDMR. Totuşi nimeni nu-i pune la punct!
Mai mult, un ins la fel de penibil ca şi ambasadorul american, ori ca parlamentarul ungur, care mai nou e noul consilier al locatarului de la Cotroceni, numitul Cristian Diaconescu, zice că o merităm! Într-adevăr, prin ceea ce a devenit în ultimi doi ani, insul ăsta provoacă greaţă, chiar dacă l-am preţuit cîndva Ori nici măcar asta!
Nu-mi mai place nici de domnul Putin de cînd s-a operat. Parcă e o mască şi arată oribil şi cu nimic mai tînăr. Unde e tipul care îţi dădea fiori cîns stătea acolo pe submarin, cu marea aceea rece ca şi ochii lui ca fundal ? Ce trist că nu şi-a dat seama cît de bine îi stăteau cele cîteva riduri care începeau să-i apară!
În rest, în Europa schimbările nu par să folosească la nimic. Poate pentru că sînt doar de suprafaţă, iar continentul ar trebui să se schimbe în bine. Desigur, nu vor reuşi asta cu ajutorul emigranţilor care care după ce zic că au făcut revoluţii pe la ei, prin nordul Africii, ori prin Arabia, ori cine ştie pe unde de dragul democraţiei, în loc să stea acasă şi să schimbe ceva, dau năvală în Europa bogată, să strice lucrurile şi acolo mai rău decît sînt deja.
P.S. Iar bîntuie printr-o parte din Transilvania, domnul Charles. Probabil are mari interese aici, iar tîmpiţii de la noi se arată încîntaţi, fără să-şi pună întrebări. Mă întreb dacă atunci cînd se vor deştepta nu va fi prea tîrziu. Doamne apără ţara asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu