marți, 5 iunie 2012

7 iunie


Nu sînt de acord cu prăjitul, totuşi îmi calc pe inimă. Tăiaţi fîşii un piept de pui şi cuburi nişte caşcaval nu prea uscat. Prăjiţile în ulei, după ce le treceţi mai întîi printr-o pastă făcută din apă rece, eventual minerală, şi făină, de grîu sau de orez. Se frig relativ repede, sînt gata cînd bucăţile(nu prea mari) devin aurii. Se scot pe o hîrtie absorbantă şi se servesc cu un fel de pireu de morcovi (fierţi şi daţi prin mixer pînă devin pastă), condimentat cu o linguriţă de curry, puţină sare şi, în funcţie de cantitatea de morcovi, cam două linguri de iaurt gras (eu pun la ½ kg de morcovi noi). Cine vrea şi are, poate să frigă şi cîteva frunze de salvie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu