Să ne întoarcem la dulciuri. Cu vişine se poate face şi altceva decît
dulceaţă ori vişinată. Se pot face cîteva dulciuri aproape dietetice. Faceţi o
budincă de ciocolată. Cine e îndemînatic o poate face cu cacao şi tapioca(se
găseşte uneori la magazinele naturiste) că e fără chimicale. Pe fundul bolului
sau al cupei, dacă serviţi direct, se fărîmă cîţiva biscuiţi (dacă sînt cu
cocos e minunat!). Se amestecă vişinile zdorbite(după ce am scos sîmburii), cam
100 gr, cu un pahar de iaurt mic şi cu frişcă bătută, cam 250 ml. Dacă e din
cutie nu mai are nevoie decît de un plic de zahăr vanilat, dacă e din lapte,
adăugaţi şi 2 linguriţe zahăr. Peste biscuiţi puneţi cîteva linguri de budincă
(cam 2-3 dacă puneţi direct în cupă) şi apoi frişca cu iaurt şi vişine,
amestecate bine, dar nu umpleţi cupa de tot. Puneţi la rece pentru o jumătate
de oră şi serviţi decorînd cu o frunză de mentă şi cu puţină ciocolată rasă ori
fulgi de cocos.
Puteţi face şi spumă de vişine calsică, ţinînd cont că la un albuş se pun 2
linguri cu vîrf de zahăr şi una de
fructe fără sîmburi. Atenţie însă, nu e dietetică, iar vişinele trebuie puţin
scurse de zeamă să nu se lase albuşul. O puteţi servi ca atare, ori cu un
pişcot alături, iar pentru cine se pricepe, cu fîşii de aluat din foietaj
coapte în cuptor ca să fie crocante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu