Nu mă voi complica prea mult, de altfel majoritatea reţetelor sînt simple
şi rapide. Vara cu atît mai puţin merită să stai în bucătărie. În ce mă
priveşte, speriată de felul cum se obţine uleiul, m-am horărît să-l elimin din
tot ce pot. În rest voi căuta să folosesc mai puţin şi pe cît posibil din cel
presat la rece. Aşa că noua reţetă de conopidă poate suna cam aşa: Se fierbe
conopida, se scurge şi se pune într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Peste bucheţelele de conopidă se pune un ou bătut cu o lingură de smîntînă şi
cu puţin caşacaval ras, cam 2 linguri. Mai adăugaţi 2 linguri din acelaşi
caşcaval pe deasupra şi daţi la cuptor cam 20 de min. Cine vrea poate adăuga şi
piper alb măcinat. Se poate mînca aşa, iar carnivorii lîngă o bucată de
friptură, desigur, deşi eu zic că piept de pui la grătar e de preferat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu