sâmbătă, 30 iunie 2012

28 iunie


Nu mă voi complica prea mult, de altfel majoritatea reţetelor sînt simple şi rapide. Vara cu atît mai puţin merită să stai în bucătărie. În ce mă priveşte, speriată de felul cum se obţine uleiul, m-am horărît să-l elimin din tot ce pot. În rest voi căuta să folosesc mai puţin şi pe cît posibil din cel presat la rece. Aşa că noua reţetă de conopidă poate suna cam aşa: Se fierbe conopida, se scurge şi se pune într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Peste bucheţelele de conopidă se pune un ou bătut cu o lingură de smîntînă şi cu puţin caşacaval ras, cam 2 linguri. Mai adăugaţi 2 linguri din acelaşi caşcaval pe deasupra şi daţi la cuptor cam 20 de min. Cine vrea poate adăuga şi piper alb măcinat. Se poate mînca aşa, iar carnivorii lîngă o bucată de friptură, desigur, deşi eu zic că piept de pui la grătar e de preferat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu