joi, 21 iunie 2012

16 iunie


Văd tot mai mulţi oameni plîngîndu-se de tot felul de lucruri. Nu voi nega că viaţa nu e uşoară nici la noi, nici pe planetă, dar e la fel de adevărat că ne lipseşte înţelepciunea. Ne plîngem că sîntem bolnavi, dar continuăm să adunăm în sufletul nostru tot felul de gînduri distructive, rumegăm tot timpul nemulţumiri care de macină nu doar sufletul, ci şi trupul, luîm un car de pastile şi continuăm să mîncăm incorect, sîntem mari consumatori de alcool, de fumat fumează mulţi elevi de prin clasa a cincea, aşa că să nu ne mirăm de nimic şi mai ales să nu ne tot plîngem.
Am dat adesea reţete simple, majoritatea nu conţin prăjeli şi nici nu costă mult. Nu pledez pentru dietă drastică (fixul cu dimensiunile de manechin mi se pare penibil), pledez însă pentru cumpătare, pentru mîncare sănătoasă şi, mai ales, pentru a folosi legumele de sezon. Roşiile acelea chimizate şi aduse de nu se ştie unde nu doar că sînt fără gust, sînt pur şi simplu nesănătoase. Organismul ştie el mai bine ce vrea şi adesea nu se potriveşte cu ce vă place dumneavoastră. Învăţaţi să-l auziţi şi să-i satisfaceţi dorinţele şi nu după multă vreme vă va plăcea ceea ce îi place şi lui şi veţi fi mai sănătoşi.
Mai rău decît mîncarea ne fac bolile sufletului. Veştic ne plîngem, vrem mai mult, ne comparăm cu alţii, şi nu ştim să preţuim ceea ce avem de fapt. V-aţi gîndit că poate sînteţi mai bogaţi decît unul care are o vilă cu douăzeci de camere şi trei maşini, deşi dumneavoastră aveţi o pensie sau un salariu de 700 lei şi mergeţi cu metroul ? Şi totuşi poate fi aşa, dar vă explic sîmbăta viitoare.
P.S. Mă abţin să vorbesc despre fotbal pînă ce se termină evenimentul. Deocamdată anumite lucruri m-au dezamăgit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu