duminică, 24 iunie 2012

26 iunie

Daca tot s-a pornit bulgarele odata cu dosarul lui A. Nastase, presa ar putea continua, incercind sa opreasca un rau ireversibil pina nu e prea tirziu, pina raul nu ne va coplesi pe noi toti. Pentru ca atunci DESTUL nu mai e suficient. Iar Adrian Nastase, care a crezut pina la final ca justitia nu condamna fara probe, altfel isi va pierde esenta, a recurs la gestul extrem si ca sa ne atraga atentia ca toti sintem in pericol. Din pacate multi repeta pina la saturatie ca sentintele nu se discuta. Ba se discuta! Mai ales ca judecatorii nu sint zei, ci indivizi mediocri si coruptibili.
Pornind de la dosarul Nastase, am vrea ca presa sa ne ajute sa aflam:
1.Cine sint cei 970 de maroti si ce au declarat, in esenta, acestia, ca si timpul, in saptamini sau luni, cit au fost audiati.
2. Citi martori au avut acuzatii- ma refer la toti 5 sau 6 citi sint si pe care lumea i-a cam uitat- si ce au declarat ei.
3. Ce alte probe exista in dosar.
4. Ce contine rechizitoriul si cum au fost motivate sentintele.
5. Cit timp a stat dosarul la parchet si cit la instante, mai ales la cea de recur si cite pagini ori volume are el.
Ar mai rebui sa cunoastem toti judecatorii de la Inalta curte, dar si de la CSM, sub raportul persormantelor profesionale, momentul in care au ajuns in functii atit de inalte, studii, altele decit facultatea, daca au pierdut dosare la CEDO si pe ce spete, pentru ca, vorba aceea, pestele de la cap...
Si ar mai trebui sa raspunda Parchetul de ce nu a dat curs nici semnalarilor- cu dovezi- din presa, nici unor plingeri, ori a dat NUP in cazuri evidente de furt, vezi Roberta Anastase ?!
In plus, trebuie intrebati cei de la Bruxelles, care monitorizeaza tara pe justitie, daca li se pare corecta amenintarea lansata de un procuror, fie el si Daniel Morar, lansata in direct la televiziunea nationala, catre judecatorii care dispun achitareaa in cazurile pe care el le vede altfel, asta in vreme ce noua ni se spune ca nu trebuie sa comentam sentinte ? Si in ce stat, dupa un astfel de gest omul acela nu ar fi plecat imediat ?
Daca presa isi va lua rolul in serios, poate ca e momentul sa le spunem unora ca e destul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu