joi, 21 iunie 2012

18 iunie


 Nu am vorbit pînă acum despre noul sistem de vot, contestat la faimoasa Curte Constituţională, care şi-a pierdut orice urmă de credibilitate după ce au mai fost şi decoraţi domnii de acolo. Foarte curînd se va demonsta că atît primarii aleşi dintr-un singur tur, ca şi parlamentarele sînt doar jocuri făcute în favoarea partidelor mari. Şi dacă tot şi-au căutat-o, haideţi să votăm independenţi, cît mai mulţi independenţi! Sper să aibă curajul să candideze. Am făcut un apel, dar nimeni nu pare interesat cu adevărat de ceea ce numim „democraţie”. Dimpotrivă, votul de la locale a demnonstrat cît sîntem de imbecili. Altfel ar fi protestat mai mult alături de acele ONG-uri pentru ca să nu le fie luat dreptul de a fi reprezentaţi. Mi se pare frustrant să nu poţi beneficia de un tur doi în care să te repoziţionezi. Şi prevăd că între primul candidat şi următorii vor fi diferenţe de doar cîteva procente. Iar dacă nebunia de la locale se va repeta, chiar ne merităm soarta!
Deocamdată nu mi se pare corect nici să fim la cheremul a două sau trei partide, cum vrea domnul Antonescu. Dacă nu ar avea ei şanse, nu cred că ar mai dori asta. Oricum, acolo unde sînt doar două partide s-a demonstrat că ele există doar în favoarea celor puţini şi foarte bogaţi, pentru restul democraţia fiind doar o iluzie. Dar e treaba lor! Noi însă, sper să avem destulă inteligenţă să nu permitem asta. E cea mai gravă încălcare a drepturilor noastre şi ar fi trebui ca ONG-urile să strîngă semnături ca să se organizeze un referendum.
În altă oridine de idei, PDL-ul tot bate din gură cu 300 de parlamentari. Să fim serioşi! Poate 300+18 ale minorităţilor. Pare să nu se gîndească nimeni că odată ce reducem doar din mandatele parlamentare ale partidelor, dar minoritarii rămîn cu ale lor, iar UDMR mai cîştigă separat destule, cei discriminaţi sîntem noi, majoritarii. Oricum sîntem discriminaţi în propria noastră ţară, dar asta deja mi se pare prea mult.
P.S. Un ins de la o emisiune de noapte, sufere cumplit că nu a fost numit el ministru de externe, aşa cum îşi dorea demult, pentru că se crede buricul pămîntului. Nu i-a mers nici după ce prietenii lui americani l-au infiltrat în televiziunea domnului Voiculescu, aşa că nu-i rămîne decît să-l critice şi pe Ponta, cum i-a criticat pe toţi cei care nu l-au vrut. În locul lui m-aş întreba totuşi, dacă după toate dovezile de doctă aroganţă pe care ni le dă nu a convins pe nimeni, nu cumva e şi vina lui ? Dar e şi vina Antenei 3 că îl mai lasă să bată cîmpii, chiar dacă la ore de noapte. Ori e ăsta unul din costurile colaborării cu CNN, cu care se laudă ? Deşi pentru cei care ne mai amintim ce făcea postul ăla de rahat cînd americanii atacau Yugoslavia şi alte locuri, nu cred că e spre cinstea lor să se identifice cu un canal atît de asemănător prin servilism cu B1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu