sâmbătă, 15 octombrie 2011

14 octombrie


Zi de mare sărbătoare. La Iaşi, ca de obicei,lumea se va buluci la moaşte. Din păcate, cei din biserica ortodoxă, care ar putea schimba mentalitatea, nu fac nimic să educe puţin oamenii şi să le arate că rugăciunea e primită oricînd şi contează mai ales dacă e făcută cu smerenie.
Să sperăm deci că, rugînd-o pe sfîntă pentru sănătate şi apărarea noastră de rele, se va întîmpla ceva pozitiv, astfel ca iarna să ne pară mai puţin grea.

P.S. Vinerea apar, de obicei, surprize plăcute. Am constatat cu surprindere, mai ales la emisiuni tv, că am început să nu ne mai lăsăm păcăliţi de ce spun cei puternici. Asta e bine, pentru că numai încetînd să îi privim ca pe zei vom înţelege interesele meschine care le au faţă de ţări cum sîntem noi, Grecia, Irlanda şi tot ce nu a reprezentată cîndva o putere colonială. E adevărat, acum e tîrziu să facem o altfel de uniune, doar dacă de cea pretenţios numită europeană s-ar alege praful, sper însă ca măcar în ceasul al doisprezecelea să pricepem că acea clamată renunţare parţială la suveranitate nu ne-ar aduce nimic, decît că ne-ar reduce şi mai mult la starea de colonie, pentru că de renunţat am renunţa doar noi, cei mici, nu şi cei puternici, care ar continua să dicteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu