sâmbătă, 15 octombrie 2011

13 octombrie


Încă mai avem legume şi iz de Americă Latină. Să profităm!
Tocană de carne şi legume
( reţetă mexicană)

-Reţeta conţine 5 ardei chili, ceea ce pentru orice român înseamnă un dezastru. de aceea voi recomanda ca cine doreste şi poate mînca iute să pună chili(ardei iute) după cît crede că poate suporta, fără a distruge mîncarea sau stomacul.
Deci:
Într-o cratiţă mai mare se pune ulei sau untură şi se prăjeşte 1/2 kg carne de porc tăiată cuburi, se adaugă roşiile decojite şi tăiate mărunt, o ceapă tăiată mărunt, 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi, chilli, pentru cine poate, piper, sare, puţină scorţişoară şi cuişoare.
Se mai poate adăuga oregano sau coriandru. Se pune 700-900 ml supă şi se lasă să fiarbă pînă carnea e moale, apoi se adaugă 200 gr cartofi dulci (există şi la noi, dar foarte scumpi), ori cartofi de la noi, din cei roz, cuburi de ananas (proaspăt sau din consevă, dar atunci bine scurs), asta în ultimele 15 min ale preparării. e gata cînd a scăzut sosul fiind destul de gros.
Reţeta presupune şi o banană, e vorba însă de altfel de banană, specială pentru gătit, aşa că nu recomand, totuşi, dacă cineva insistă, poate să o pună odată cu ananasul, dar să aleagă una mai verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu