duminică, 9 octombrie 2011

10 Octombrie


Mai păstrez încă amintirea despre Che, aşa că voi încheia cum am început, adresînd cîteva cuvinte liderilor opoziţiei. Le doresc să citească nu atît despre Che, ci despre tot ce s-a întîmplat în ultima jumătate de secol pe planetă şi să se întrebe de ce oare sau din vina cui ?!
Le doresc să deschidă ochii şi să înţeleagă ce trebuie făcut pentru a se apropia de oameni şi pentru a nu pierde puterea la următoarele alegeri, situaţie în care noi ne-am putea asemăna Americii Latine, dar nu a celei de acum, care începe să aibă speranţă.
Le reamintesc idealurile de demnitate şi dreptate, care-i pot face pe oameni mai buni, mai ales pe tineri, cîţi or mai avea idealuri, dar şi faptul că lumea s-a săturat de enunţurile golite de conţinut ale societăţii de consum. Între opulenţa unora, disoluţia autorităţii, ori folosirea ei doar în sprijinirea celor cu bani şi putere, soluţia pare doar a dictaturii, a ţării "Donului Preşedinte" ori a patriarhului lui Marquez, care vor fi apoi greu de înlăturat. Iar criza ce se profilează, nu cred să ne ajute.
Aşa că mare atenţie la ce fac, în caz că intenţionează realmente să facă ceva, adica să se poarte ca nişte bărbaţi politici (lucru de care mă cam îndoiesc), bărbaţi care, chiar dacă nu urmează neapărat exemplul lui Che, pot cel puţin să înveţe din trecut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu