vineri, 30 martie 2012

30 martie

Se tot plîng unii că nu merge turismul. Nici nu va merge curînd, aşa cum e promovat!
De altfel, cine să-l promoveze, domnul ăla care e ministru şi care e mai slab decît fosta ?!
Au ei un inventar cu ceea ce poate oferi în acest moment România turistică şi cu situaţia din ţară: drumuri, hoteluri, pensiuni, dotarea staţiunilor de tratament etc, ? Probabil nu, dovadă că îi lasă rece şi cum arată Borsec ori Herculane şi chiar atîtea alte staţiuni şi baze de tratament. Au rezolvat cumva ca la Olăneşti să ai acces la apă, fără să plăteşti unuia care doar a făcut un gard şi se îmbogăţeşte din ceea ce ar trebui să fie al tuturor ori măcar venit al localităţii ?
Au nişte trasee posibile pentru pelerinaje la diferite mănăstriri, cu informaţii la zi, că tot vorbea fosta ministră de turism religios şi sîntem în post ? Nu!
Să încerce cineva să-i întrebe cum ar promova Mănăstirea Rohia, spre exemplu, dar aşa repede, să vedeţi ce răspunsuri ar da! Şi tare mă tem că nici agenţii de turism nu sînt mai breji. Eu de cîte ori am cerut informaţii mai ample, am primit un ridicat din uneri.
Ţin minte că am întrebat odată o fîţă de la o agenţie de turism dacă s-ar putea organiza o excursie cu vizitarea mănăstirii Rila şi m-a întrebat senin: „Ce-i aia ?!”. Şi aşa vrem noi să facem turism în ţară şi în străinătate! Dacă-i întrebi de Socotra pun pariu că îşi vor face cruce şi vor zice că eşti nebun, în orice caz, nu vor fi capabili să-ţi spună că acolo se ajunge greu (cred că e nevoie de un permis special), că ar fi foarte scump şi departe, etc.
Din păcate, ca mai peste tot în ţara asta, inclusiv turism fac nepricepuţii cu bani, care cred că totul se limitează la Paris, Las Vegas, Maldive ori Tailanda şi pentru oamenii de rînd cîteva plaje din Bulgaria,  Grecia şi poate din Spania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu