sâmbătă, 24 martie 2012

21 martie

Cred că se duce o luptă teribilă pentru a împiedica accesul la cultură. Va deveni probabil un lux la care cei mai mulţi nu vor avea acces, în ciuda modalităţilor de comunicare.
Argumente ?
Spectacolele de operă şi teatru, sub pretextul modernizării, sînt nişte ciudăţenii care nu mai au adesea legătură cu intenţiile autorilor.
Se premiază scriitori la care te întrebi ce s-o fi găsit, oricum nu îi citeşte nimeni. Pe Marquez, Llosa ori Pamuk îi citeşte!
Chiar şi în muzica uşoară se promovează non valorile, voci sintetice la care dacă le cade staţia s-au dus!
În general se încearcă o globalizare a superficialităţii, a lipsei de cultură, de valori, de criterii, care în cîteva generaţii va da naştere la o turmă foarte uşor de condus. Vor mai exista atunci cîţiva îndrăzneţi gata să salveze planeta ?
În coşmarul lor etern din filmele pe care le promovează, unele filme de duzină, dar perfecte pentru manipulare, se tem că da!  Ori poate că nu se tem, îşi iau doar o marjă de siguranţă ca să poată spune după aceea: noi am prevăzut totul, dar am ştiut că pînă la urmă omul şi forţa binelui... Adica bla, bla, bla!
Din păcate, oamenii merg deocamdată şi chiar cu admiraţie în direcţia ce i se indică turmei. Şi cine ştie dacă va mai exista salvare, aşa cum te lasă să speri aceleaşi filme!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu