sâmbătă, 24 martie 2012

20 martie

Domnii de la Antene erau supăraţi pe cenzură, pe bună dreptate, dar eu mă aşteptam ca ei, ori partidele din opoziţie să facă ceva mult mai deştept Şi anume să înceapă să adune semnături pentru desfiinţarea CNA. Da, aţi auzit bine, DESFIINŢARE!
De ce ? Pur şi simplu pentru că e o instituţie inutilă, care toacă bani din buget şi asigură unora nişte sinecuri.
Ar fi mai potrivită o instituţie de monitorizare, una absolut independentă, care doar să ia pulsul a ceea ce se întîmplă nu doar la televiziuni, ci şi în presa scrisă, oricare ar fi ea. Dar numai să monitorizeze situaţia, nu să ia decizii, să informeze parlamentul şi eventual să sugereze nişte modificări prin diferite legi, mai ales dacă e vorba de morală, ori de atac la demnitatea persoanelor. Dar repet, legi existente în general, nu o legislaţie specială pentru presă. Pentru asta ar fi suficient un fel de birou de cîţiva oameni, eventual pe lîngă Parlament, fără salarii de ministru şi fără avantaje.
Din păcate există acolo nişte profitori politici, care se dau mari şi care nu cred că-şi mai cunosc vechea meserie, la care ar fi totuşi bine să se întoarcă. Şi ce mare lucru că a demisionat Dan Grigore, să se întoarcă la concerte, dacă după atîta stat pe funcţii administrative nu a uitat să cînte la pian.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu