joi, 15 martie 2012

15 martie


Sîntem în post, aşa că vă propun o supă
Supă de năut.
Năutul e foarte bun pentru toată lumea şi se găseşte gata fiert în conservă.
O ceapă de mărime potrivită se căleşte în ulei, se adaugă un morcov mic dau o jumătate din tr-un morcov potrivit, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi cartofi tăiaţi cuburi nu prea mari şi se pune apă. După ce a început să fiarbă se adaugă o cutie de năut din care s-a scurs apa, puţin rozmarin şi se potriveşte de sare şi piper. E gata cînd sînt fieţi cartodii, adica în aproximativ 10 minute.
* cei care nu ţin post ori îl ţin catolic pot pne smîntînă sau iaurt cremos.
Dacă folosiţi năut obişnuit nu din donservă, acesta se pune în apă 12 ore, apoi se fierbe cam două în oala sub presiune. Atenţie să nu scadă toată apa!
Şi pentru că o asemenea operaţiune presupune să fierbi mai mult năut nu doar vreo 200 gr., puteţi face să-l treceţi pe restul prin sită şi să faceţi o pastă de năut în care puneţi cam 2 linguri din zeama în acre a fiert şi potriviţi de sare, piper şi praf de usturoi.
Se mănîcă punînd deasupra ulei, boia şi alături murături şi ceapă roşie tăiată peştişori şi frecată cu sare şi desigur cu pîine prăjită, lipie sau chipsuri.
Dacă aveţi noroc, prin magazinele cu produse arăbeşti, cîte or mai fi rămas, găsiţi sos de susan. Găsiţi şi pasta de năut gata preparată, sub numele de hunus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu