marți, 7 februarie 2012

Miercuri, 8 februarie


„ ... nu mai aveau loc alte întîlniri decît cele cu ofiţerii din comandamentul suprem, nici alte consultări decît cele cerute de luarea unei hotărîri finale de la cîte-o reuniune dificilă a consiliului de miniştri şi nici un fel de vizită în afară de cele ale ambasadorului Wilson cel care obişnuia să rămînă cu el pînă după căderea serii sub frunzişul seibei din curte aducîndu-i caramele de Baltimore şi reviste cu femei goale pentru a-l convinge să cedeze  apele teritoriale în schimbul avantajos al ştergerii uriaşelor datorii externe...”
Da, textul e tot din Garcia Marquez şi tot din „Toamna patriarhului”. Poate se decide şi domnul Radu Tudor să citească romanul şi ne mai scuteşte cu scuzele pe care le tot găseşte americanilor! Ambasadorul lor din România are tupeu pentru că ei tocmai au mutat zona de influenţă din America Latină în Europa de Est. Nu le mai merge acolo, pentru că întregul continent îi urăşte, aşa că s-au mutat aici, unde, după ce i-au aşteptat cincizeci de ani, au început să-i urască deja. Cît despe spoiala lor de democraţie, am mai vorbit, n-o mai fac din greaţă şi pentru ei şi pentru cei care îi susţin în ciuda abuzurilor pe care le fac peste tot în lume.
P.S. Mă bucur că s-a reacţionat cum trebuie faţă de domnul ambasador, chiar dacă nu şi la nivel de autorităţi, care chiar ar fi putut face ceva. Dar cine, domnul Diaconescu ? Pentru asta ar trebui să ai verticalitate şi sentimente pentru ţara şi poporul ăsta. Nu e cazul respectivului ministru, cît despre şeful lui...
Nu l-am auzit însă pe Radu Tudor să se agite. Dacă ar fi declarat ceva ambasadorul Rusieiar fi cerut măsuri inclusiv de la d-l. Putin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu