miercuri, 22 februarie 2012

Joi, 16 februarie


De Sfîntul Valentin aşa cum e în legendă, nu în interpretarea comercială (ce ştiu ei altceva!) a americanilor, ar fi trebuit să propun un dulce special.
Din păcate vremea şi vremurile nun e prea dau timp să ne gîndim decît la dramele ce tocmai se întîmplă. Mai e loc pentru o reţetă de Dragobete ?....
Un pandişpan copt într-o formă de inimă. Însiropaţi-l cu sirop diluat de trandafiri, sau măcar de vanilie.
Umpleţi blatul cu frişcă în care adăugaţi după preferinţă vişine din vişinată şi stafide  sau dacă nu vă plac, nuci sau alinune pralinate şi apoi pisate.
Puneţi deasupra celălalt blat şi decoraţi tortul în funcţie de opţiune şi îndemînare, dar şi ţinînd cont de umplutură, cu:
Şerbet de trandafir dacă aveţi sau găsiţi în comerţ.
Frişcă simplă (neamestecată cu nimic ), pe care o păstraţi înainte de a umple tortul.
Marţipan, dacă găsiţi şi aveţi abilităţi pentru a-l întinde cu sucitorul şi a-l modela. În afară de îmbrăcarea tortului, puteţi confecţiona şi trandafiri din el.
În caz că nu aveţi astfel de talente, cumpăraţi trandafiraşi de zahăr din comerţ sau puteţi folosi ca décor 2-3 trandafiri naturali, avînd grijă să le îmbrăcaţi codiţa în staniol şi a-I pune pe tort doar înainte de a-l servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu