luni, 6 februarie 2012

Joi, 2 februarie


E frig, legumele nu sînt prea multe şi majoritatea sînt de seră, nu-i nimic, să facem o salată de crudităţi.
Două mere verzi sau măcar acrişoare se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se stropesc cu suc de lămîie. O ţelină mai mică se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi i se adaugă lămîie. Tot pe răzătoarea mică se dă şi un morcov de mărime potrivită şi o sfeclă roşie mai mică sau o jumătate din una mare, dar nu dintre cele foarte mari. Se adaugă o lingură de stafide, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă puţin ulei şi, dacă mai trebuie, lămîie. Pentru pofticioşi se poate şi maioneză, în acest caz nu se mai pune ulei, dar eu nu recomant, pentru că o astfel de salată e bună tocmai pentru a ne „spăla” puţin de tot ce am exagerat cu ocazia sărbătorilor.
* se poate folosi şi ţelină Apio, cam 3 tije, dar trebuie tocată foarte fin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu