joi, 9 februarie 2012

Joi, 9 februarie


Mă tot gîndesc de ceva vreme la o reţetă de iarnă. Una cu varză acră, tăiată fideluţă şi călită în ulei puţin, apoi adăugaţi cam 300 gr carne de porc, un pic mai grăsuţă şi cu cel puţin o bucată de os. Mai trebuie puţină boia şi o foaie de dafin. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, pînă ce carnea s-a fiert. Trebuie să aibă suficientă zeamă, un pic mai mult decît la papricaş şi mai puţină decît la o supă. Se serveşte cu smîntînă din aceea cu mai puţină grăsime. Nu se sărează deoarece varza, deşi se spală în 2-3 ape, e sărată. Cine mai vrea sare îşi va pune.

Şi, după o mîncare atît de grasă, vă propun ceva dulce-acrişor.
Faceţi separat două feluri de budincă, una de frişcă şi una de portocale.
Puneţi în cupe întîi un rînd de budincă de portocale apoi felii de kiwi, apoi budinca de frişcă după care un rînd  cu felii de portocale, mandarine sau clementine, iar în final frişcă bătută sau din tub şi cîţiva fulgi de migdale. Se pregăteşte cu cel mult o două ore înainte de a fi servită, iar frişca se pune doar cînd aduceţi cupele la masă. Gata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu