miercuri, 22 februarie 2012

Marti, 14 februarie


Trebuie să recunosc, televiziunile au făcut foarte mult pentru a prezenta situaţia de roman absurd în care ne aflăm şi chiar au contribuit la punerea în mişcare a domnilor care ar fi trebuit să intervină cu ceva zile în urmă. Asta l-a supărat pe ursuleţ, dar îi trece. Şi dacă nu iese să-şi ceară scuze cum se cuvine, probabil presa îl va face arşice.
Ceea ce nu am înţeles a fost ieşirea isterică a Antenei 3 faţă de discursul lui Victor Ponta de la investire. Singurul care a vorbit la obiect a fost domnul Bogdan Teodorescu, dar el nu e ziarist. În rest, eu am avut impresia că pe domnii Ciutacu et, comp, i-a plătit cineva să rupă USL. Pînă la urmă e treaba lor, dar mă întreb cum stăm cu deontologia şi mai ales cu competenţa. Asta pentru că nu pot să cred că nu au observat nişte lucruri. Nu le-o fi observat acel comn Ciuvică, un doctor ratat, un consilier mediocre şi un analist de duzină, care nu face altceva decît să se plimbe pe la televiziuni şi să-şi spună poezia.
În schimb nu văd cum nu au observat ceilalţi că:
V. Ponta i-a cerut premierului să nu-şi folosească informaţiile din servicii ca să conducă ţara sau să îi presioneze pe unii.
Să-şi spună clar părerea despre Roşia Montană şi alte cîteva privatizări ori oportutinăţi pentru alţii în defavoarea statului, lucru pe care nu l-a făcut.
I-a spus că nu se conduce prin ordonanţe şi asumări, ocolind parlamentul.
La toate astea Ursuleţul nu a răspuns, în schimb a deturnat discursul lui Ponta în stilul securist pe care l-a învăţat, iar “deontologii” din presă au muşcat imediat.
Apreciez analiza domnului Teodorescu şi cred că, pe lîngă faptul că a fost inoportun ( cel puţin pentru potiticienii şi ziariştii de Dîmboviţa, atît de supăraţi cînd li se spune pe ici pe colo “mitici”), discursul lui Victor Ponta a fost şi mult prea lung. Jumătate din timp ar fi fost destul, poate aşa ar fi fost atenţi şi ziariştii!
Şi poate ar fi luat seama şi la veninul pe care l-a vărsat Cristian Diaconescu în propriul lui discurs, ca urmare a ceea ce spusese mai înainte fostul lui coleg de partid.
Tot aici aş fi remarcat şi discursul lui Mircea Geoană, bun şi de independent, ceea ce domnul Geoană, contrar tuturor părerilor, a avut decenţa să rămînă după ce a fost exclus, absolute pe nedrept!, din partid. Şi, în aceste condiţii, de ce îl menajează “deontologii” din presă pe Cristian Diaconescu şi nu spun un cuvînd bun despre Geoană ? Ciudat, nu ?!
În ceea ce-l priveşte pe domnul Badea, de data asta a dat-o în bară. Nu pentru ce crede despre V. Ponta, ci pentru că zbiară de cîteva săptămîni pentru democraţie, darn e asigură că se va rezuma să zbiere, pentru că la vot (acolo unde s-ar putea face concret ceva pentru salvarea ei) nu se va duce. Atunci degeaba zbiară. Şi degeaba e nemulţumit ce preşedinte avem, pentru că nu s-a dus la vot nici în 2009, ba, dacă îmi amintesc bine, îi sfătuia şi pe alţii să nu se ducă. Atunci să nu se mire ce a ieşit şi, mai ales, ce va ieşi.
P.S. Nu m-am referit la ziua de Sfîntul Valentin, pentru care televiziunile au atîta apetit. Voi povesti despre ea cînd voi vorbi şi despre Dragobete, altfel decît se aşteaptă unii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu