miercuri, 9 mai 2012

9 mai


Ar trebui ca ziua de azi să fie motiv de mîndrie. Independenţa noastră faţă de Imperiul Otoman şi în plus terminarea celui de alIIlea război, asta da istorie!
În schimb, azi ne luptăm cu guvernul Ponta.
Despre Ioan Rus, acel „padrino” de Transilvania, nu mai vorbesc. Am vorbit chiar mai mult decît insul merită! Surprinzător e cîţi politicieni şi ziarişti par să-l admire. Ori sînt amnezici, ori...
În schimb voi reveni la domnul Florin Georgescu, fie şi pentru scurte clarificări,
1.Toţi spun că e grozav, personal în consider doar un foarte bun funcţionar. Atît FUNCŢIONAR! De altfel, domnul Isărescu nici nu are nevoie decît de asta, de executanţi isteţi! Nu de oameni care să-l egaleze. Şi din moment ce Florin Georgescu nu are nici distincţia, nici subtilitatea, nici capacitatea de a crea proiecte, nici de a privi problemele în ansamblu în lumea asta globalizată, pe care le are domnul Isărescu, el e bun! În schimb are un mare grad de aroganţă crezînd că le ştie pe toate, în vreme ce, cu zîmbetul acela jumătate ironic, jumătate misterios, domnul Isărescu nici nu se gîndeşte să-l corecteze
2. Florin Georgescu a fost ministru în guvernul Văcăroiu pe care mulţi, mai ales liberalii îl critică şi azi. Dacă guvernul a fost rău, nici domnul Georgescu nu putea fi grozav. Dacă nu, atunci lăsaţi în pace guvernul Văcăroiu!
În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi miniştri, mă despart de domnul Badea. Eu nu judec după simpatii! Aşa că....
Dintre toţi miniştri, doar doi se justifică: doamna Câmpeanu, pentru că se pricepe la pensii şi salarii, ceea ce pentru toţi pare principala urgenţă, iar atunci cînd iese să explice ştie să o facă şi nu te apucă somnul cum păţeai cu domnul acela Sîrbu, mi se pare...  Şi mai e domnul Nica, pe nedrept ostracizat ca să facă loc altora. Poate că reuşeşte totuşi de acolo să blocheaze furturile de voturi, că de ascultări nu-mi fac iluzii.
Domnul Marga e o personalitate, dar nu la externe! Nici Mircea Diaconu nu avea ce căuta la cultură. Faptul că e un actor bun şi, poate, un bun director de teatru, nu justifică în orice caz alegerea. A întîmpinat greutăţi Răzvan Theodorescu, care chiar era o somitate, iar lucrurile nu erau atît de grave cum par a fi azi, cînd totul a fost lăsat de izbelişte. Şi nici domnul Corlăţean nu cred că se va descurca la justiţie. El visa la diplomaţie, nici acolo nu excelează, dar aici unde trebuie gîndire pe termen scurt, care să nu încurce proiectele pe termen lung, mă îndoiesc... Nici domnul Daniel Constantin, altfel un tip agreabil, nu cred că avea ce să caute în acest moment la agricultură !
Pe restul nu-i ştiu; pe unii i-am văzut la televizor şi nu m-au impresionat deloc, de alţii nici n-am auzit. Iar unele alegeri sînt de tot rîsul, a se vedea cea de la ministerul sănătăţii! Ca să nu mai zic de nedreptăţi, cum e în cazul domnului Iancu, ori a doamnei Grapini, care era mai potrivită la relaţia cu oamenii de afaceri, fie şi pentru cît s-a luptat şi a susţinut alianţa asta de nimic!
P.S. Mi se pare odios că unii politicieni şi ziarişti o critică pe doamna Câmpeanu.
Şi nu pentru că nu e capabilă, ci datorită vîrstei doamniei sale. De parcă nu capacitatea cuiva e importantă. Aceiaşi inşi erau dispuşi să-i ierte incompetanţa unei blonde, doar pentru că-şi arăta anumite părţi ale corpului, că în cap nu are nimic.
Nu, domnilor, persoane de vîrsta doamnei Câmpeanu nu sînt de pus la naftalină, nu trebuie lăsate într-un colţ ca să aştepte moartea, cum sugeraţi pentru toţii cei care au depăşit cincizeci de ani!. Ei mai pot avea multe de spus, unii mult mai mult decît tinereii care-şi închipuie că ei merită totul doar pentru că au o anumită vîrstă. Aceea nu e o calitate în sine şi va sosi decontul pentru toţi. Atunci să-i văd cum se vor simţi cînd, deşi încă în putere, alţii vor intenţiona să-i pună în lada cu lucruri vechi! Ruşine!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu