miercuri, 9 mai 2012

7 mai


Ar trebui probabil să vorbesc despre politica noastră şi a lumii, dat fiindcă se apropie 9 mai, zi simbolică, fie pentru că e vorba de trerminarea ororii cunoscute sub numele de cel de al II lea război mondial, dar şi aniversarea independenţei noastre. Independenţa cîştigată cu mai binde de un secol în urmă cu fapte de curaj a fost pierdută acum datorită unor laşi care se fac preş la picioarele FMI, adevăratul conducător al unei mari părţi din această lume şi poate cu fapte la fel de odioase ca în al doilea război mondial! Numai că aceste fapte nu se văd, pentru că asasinatele economice nu sînt nici pe departe la fel de vizibile ca bombardamentele.
Cît de perversă poate fi politica acestui FMI, care în teorie ar trebui să ajute ţările în dificultate, o poate spune America Latină, care după un sfert de mileniu de abuzuri, deşi credea că şi-a cucerit independenţa, în urma altui sfert de mileniu de dominaţie, pare în sfîrşit să se fi trezit şi încearcă să-şi recupereze demnitatea moştenită de la strămoşi. Aşa că, în săptămînile viitoare voi vorbi despre America Latină. În politica noastră, la fel ca şi în cea europeană, nimic interesant!
P.S. Nu ştiu ce se va întîmpla cu noul guvern, probabil va trece, dat fiind că domnul Ponta a aplicat politica lui „pupat piaţa independenţei” cu transfugii de la UNPR. E o mare dezamăgire, o înşelăciune fără jenă, din care oamenii nu vor avea absolut nimic de cîştigat. Deşi nu mă gîndisem să vorbesc despre asta, conseciinţele par a fi mai importante decît sîntem tentaţi să credem, aşa că îmi voi amîna celelalte gînduri pentru mai tîrziu şi mă voi ocupa de intenţiile reale ale domnului Ponta, ca să ne fie lecţie pentru votul de la toamnă. Eu sigur nu voi vota USL. Dar nici nu am idee, deocamdată, cu cine voi vota!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu