Am promis o reţetă, una simplă, pentru că era una dintre reţetele preferate
ale unei persoane dragi. Şi tocmai pentru că nu e deloc sofisticată, dar e
sănătoasă, v-o propun acum. Eu o ştiu sub numele de fasole înăbuşită.
Luăm ½ kg fasole verde, o curăţăm şi o punem într-o cratiţă, împreună cu
2-3 linguri de ulei şi 2 fire de ceapă verde (sau o ceapă mai mică). Punem
cratiţa la foc mic, aşa ca fasolea să lase tot lichidul şi să se înmoaie. Dacă
e nevoie mai punem apă, dar tot cîte puţin. Cînd fasolea aproape s-a înmuiat,
punem puţin usturoi (eu pun praf), puţin piper şi cîteva roşii (2-3, în funcţie
de mărime) tăiate felii. Lăsăm încă 10 minute, mărind puţin focul şi la sfîrşit
adăugăm sarea şi pătrunjelul verde
tocat.
Se poate mînca aşa, ori poate fi o garnitură la friptură, asta pentru
carvinori. Personal cred că e de preferat să vă limitaţi la fasole şi să mai
lăsaţi puţin carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu