joi, 24 mai 2012

24 mai


Am promis o reţetă, una simplă, pentru că era una dintre reţetele preferate ale unei persoane dragi. Şi tocmai pentru că nu e deloc sofisticată, dar e sănătoasă, v-o propun acum. Eu o ştiu sub numele de fasole înăbuşită.
Luăm ½ kg fasole verde, o curăţăm şi o punem într-o cratiţă, împreună cu 2-3 linguri de ulei şi 2 fire de ceapă verde (sau o ceapă mai mică). Punem cratiţa la foc mic, aşa ca fasolea să lase tot lichidul şi să se înmoaie. Dacă e nevoie mai punem apă, dar tot cîte puţin. Cînd fasolea aproape s-a înmuiat, punem puţin usturoi (eu pun praf), puţin piper şi cîteva roşii (2-3, în funcţie de mărime) tăiate felii. Lăsăm încă 10 minute, mărind puţin focul şi la sfîrşit adăugăm  sarea şi pătrunjelul verde tocat.
Se poate mînca aşa, ori poate fi o garnitură la friptură, asta pentru carvinori. Personal cred că e de preferat să vă limitaţi la fasole şi să mai lăsaţi puţin carnea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu