vineri, 9 septembrie 2011

8 septembrie

Zi de sărbătoare. De fapt azi se serbează cele ce poartă numele de Maria. Aşa că voi da o reţetă specială pentru prietenele mele care poartă acest nume.
Tort fantezie.
Faceţi un blat obişnuit de pandişpan, dar la 6 ouă, 6 linguri de zahăr, puneţi 5 de făină şi 2 de cacao. Bateţi albuşurile, adăugaţi zahărul continuînd să bateţi, adăugaţi apoi gălbenuşurile cîte unul, iar la sfîrşit, treptat, făina şi cele 2 linguri de cacao. Puneţi în forma tapetată şi coaceţi.
După ce s-a răcit, tăiaţi şi umpleţi balatul cu următoarea cremă:
250 ml smîntînă dulce(de frişcă) se amestecă cu 15o gr zahăr, pe foc, apoi, cînd s-a răcit, se pune în compoziţia rezultată 150 gr unt frecat spumă. Cînd s-a omogenizat, adăugaţi treptat 1oo gr cocos şi 5o ml rom.
Însiropaţi blatul cu rom în care aţi dizolvat un plic de zahăr vanilat (cam 100 ml apă şi rom, nu doar alool).
O parte din cremă o veţi păstra pentru exterior. După ce aţi îmbrăcat tortul în cremă, radeţi ciocolată sau cerneţi puţină cacao şi decoraţi cu vişine din vişinată, ori cu decoraţiuni de ciocolată din comerţ. Sper să vă invitaţi prietenii şi să vă laude pentru prăjitură. Atenţie însă, dacă nu lucraţi crema cu multă grijă, se poate tăia. Deci smîntîna cu zahărul se amestecă rece cu untul, iar romul se pune încet în cremă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu