joi, 1 septembrie 2011

1 septembrie


Mîncare de morcovi.
Poate fi servită ca atare sau ca garnitură.
Se curăţă ½ kg morcovi şi se taie beţisoare sau se dau pe răzăzoarea mare. Într-o cratiţă se pune 50 gr unt şi o lingură de ulei şi cînd e deja fierbinte se adaugă o ceşcuţă de apă şi morcovii. Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă pînă se înmoaie. Dacă e nevoie se mai adaugă apă, dar cîte puţin. Se amestecă aproape tot timpul avînd grijă să nu se închidă la culoare. Cînd sînt aproape moi, se adaugă o linguriţă de zahăr şi ½ linguriţă nucşoară. Cui îi place, poate adăuga şi 1-2 căţei de usturoi pisaţi. Se mai învîrte puţin apoi se închide focul şi se pune capacul, lăsînd să stea cîteva minute. Atenţie, trebuie să scadă toată apa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu