miercuri, 28 septembrie 2011

22 septembrie


Mîncare de varză creaţă

Luaţi o varză creaţă şi tăiaţi-o în lung. Puneţi la fiert în apă cu sare. Cînd s-a înmuiat se pune la scurs.
 Se taie cuburi mai mari 4-5 cartofi, depinde de mărime,  se pun la fiert şi după 5 min de cînd au început să fiarbă se adaugă varza. Se desfac 2 linguri de făină în apă şi se adaugă peste varză şi cartofi, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă puţină maiorană (măghiran), se lasă încă 2-3 min şi se ea de pe foc. Se serveşte ca atare sau lîngă carne fiartă sau chiftele. La masă poţi aduce şi un bol cu smîntînă pentru cine doreşte.
* Dacă păstrezi din varza creaţă fiartă,  poţi s-o prăjeşti într-un aluat subţire, ca de clătită, făcut din fărină şi o lingură de amidon, iar în loc de apă să îl subţiezi cu bere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu