luni, 19 septembrie 2011

19 septembrie

Domnul Ponta ne promitea pe la sfîrşitul lui august o toamnă grozavă, din punctul de vedere al opoziţiei. Voi face doar cîteva consideraţii:
1. Toată povestea cu Roşia Montană şi celelalte exploatări date firmei cu sediul în Barbados mi se par de domeniul penalului. Nu am auzit nimic în sensul ăsta. Pînă şi ecologiştii au cam tăcut. Sau nu toţi sînt ecologişti adevăraţi ? Totuşi, trebuie să remarc drept bune intenţiile anunţate de USL în problema aurului şi a desecretizării cît mai repede a contractelor. Sper să poată organiza referendumul, ceea ce ar fi cu adevărat un cîştig, poate pentru prima oară în cei douăzeci de ani. Numai să înţeleagă şi populaţia ce înseamnă asta. Tare mă tem că, nu, pentru că nu mai sîntem un popor!
2. Îl anunţ pe domnul Ponta, pe domnul Antonescu nu are rost, e prea încrezut, că în teritoriu, mai ale în localităţile mai mari sau mai mici de la ţară, partidele nu există. Există oameni, dacă ei valorează ceva pentru comunitate. Aşa că, dacă nu vor conta pe o analiză foarte lucidă pe cine pun să candideze, surpriza ar putea fi neaşteptată pentru noi toţi şi nu una fericită. Deocamdată, propunerile lor, în ciuda unor sondaje, nu spun nimic nimănui. Poate ar trebui să se întrebe şi cum se fac acele sondaje? Şi să vină cu figuri noi, cu unele care să reuşească să captiveze. Numai aşa vor demonstra că doresc cu adevărat schimbare. Cît priveşte sondajele, unele sînt făcute prost, cu întrebări care nu le permit oamenilor să aibă un răspuns adevărat şi dau unul să scape! Aşa că, tot discuţia din uşă în uşă va fi cea cîştigătoate!
3. Singura şansă ca vocile opoziţiei să fie recepţionate în acest moment, ar fi să pledeze pentru domnia legii. Oameni au, Norica Nicolai, domnul Ponta însuşi, domnul Bolhaş şi încă destui. Dar o lege care să se aplice tuturor în chip egal, mai ales celor cărora nu li s-a prea aplicat pînă acum, terminarea simulacrelor de anchete penale şi a materialelor pe surse, responsabilizarea procurorilor şi magistraţilor cînd e cazul, adica o altă justiţie nu parodia doamnei Macovei, Şi nu vă mai oripilaţi cînd se vorbeşte de tragerea la răspundere a magistraţilor! De ce să nu fie întrebat de sănătate un magistrat care e mînă în mînă cu mafia imobiliară (cea a restituirilor, ca să fie mai clar), ori cineva care acceptă judecarea în stare de reţinere a unuia care a furat 3 găini, dar nu şi a unui violator?
Deocamdată atît!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu