joi, 15 septembrie 2011

16. septembrie

A venit toamna, timpul vacanţelor şi al drumeţiilor a trecut, nu şi al celor imaginare, ca să-i spunem unei individe cam ce se află prin ţara asta.
Să luăm un alt exemplu şi să vorbim pe scurt despre judeţul Buzău, judeţul de unde vine persoana ce se ocupă de trurism. Ce avem de văzut aici ?
În primul rînd vulcanii noroioşi. O raritate! dar atenţie, nu mergeţi cînd plouă!
Ar mai fi o zonă minunată, zonă de munte cu nume poetic, Lacul Vulturilor, iar apoi muzeul chihlimbarului .
La muzeul chihlimbarului e cam problematic de ajuns, dar dacă tot face drumuri judeţene, poate îl face şi pe ăla; nu sînt prea mulţi kilometri!
Ar mai fi şi turismul gastronomic, cîrnaţii de Pleşcoi, ţuica, două-trei pensiuni cu mîncare specială, sper că nu le-a falimentat!, un fel de mîncare ce se cheamă chiar vulcanii noroioşi şi e apreciat mai mult de străinii care i-au făcut reclamă…
Am mai putea găsi şi ceva artizanat autentic şi alte cîteva locuri frumoase, dar asta nu e treaba ministrului turismului. Mai ales cînd e o persoană care, fără să cunoască bine locurile, se ruşinează de zona de unde provine. Doamne, ţi se face silă să vezi cine conduce în ţara asta! Şi nu poţi să nu te întrebi, pentru cîtă vreme încă ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu