duminică, 18 decembrie 2011

Sîmbătă 17 decembrie


Se vorbeşte tot mai puţin despre 17 decembrie. Oare pentru că termenul de aflare a adevărului a cam ajuns la scadenţă ? Nu cred că îl vor spune. Douăzeci de ai au repetat la exasperare că a fost KGB-ul cel care a provocat evenimentele. Dacă se întîmpla în 14 la Iaşi, credeam. Probabil au fost şi ăia, pentru că nu-i cred atît de proşti ca să aibă încredere în vestici, dar nu au fost numai ei. Aşa că pe 17 noaptea la Timişoara s-a dat o bătălie cruntă între toate serviciile secrete, pentru zona de influenţă. Şi dacă nu ar fi fost nişte patrioţi în fosta securitate, da aţi auzit bine, patrioţi!, care au întors jocurile, chiar dacă preţul a fost de sînge, probabil că nu am mai fi existat pe hartă, aşa cum nu mai există Yugoslavia, care, culmea, i-a ajutat! Nu le-a ieşit atunci, nu le-a ieşit nici pe 15 martie 1990, nu le-a ieşit nici în alte 2-3 ocazii cînd erau gata să împingă ţara în război civil.
Din nefericire, inclusiv dl. Stănculescu tace cu încăpăţînare, o fi ştiind el de ce! Aşa că nouă nu ne rămîne decît să ascultăm elucubraţiile unor indivizi cumpăraţi de americani, ori pur şi simplu snobi. Iar unii semai şi laudă că erau atunci la Timişoara. Or fi fost oribi, ori pitiţi prin case, ori...
P.S. Probabil că altădată voi reveni la subiectul evenimentelor din decembrie şi la unele nedumeriri ce mi-au rămas, întrebări pe care nimeni nu le-a pus explicit şi cu atît mai puţin cineva a încercat să răspundă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu