joi, 7 iulie 2011

7 iulie

De un lucru sînt sigură, americanii nu mănîncă nici bine, nici sănătos. Nu ştiu găti, iar faimoasa lor chiftea cu cartofi prăjiţi e aproape toxică! Ei zic că le plac puiul şi curcanul. Îndopaţi cu hormoni, desigur! De aia carnea rămîne jumătate după ce o pregăteşti. Am luat o singură dată pulpe de pui venite de la ei şi am zis Doamne păzeşte în viitor! Dar să vă dau totuşi o reţetă cu pui de al nostru.

O reţetă personală cu piept de pui
O făcea mama şi e foarte bună.
Doi piepţi de pui. Fiecare parte se taie în două sau trei, în funcţie de mărime. Se bate puţin carnea, se sărează şi se piperează cu piper alb, dacă se poate. Se toacă foarte fin o ceapă de mărime potrivită, un artei din acela galben verzui din grădinile noastre, nu ardeii uriaşi de aiurea, se pune ulei şi se dinstuie pînă şi ceapa şi ardeilul se înmoaie. Se adaugă bucăţile de piept de pui şi se acopere cu apă. Cînd carnea e aproape gata se amestecă într-un bol două linguriţe de făină cu o cutie de smîntînă din cutie sau cu 2-3 linguri de smîntînă de casă, se toarnă totul peste carne şi se lasă să dea cîteva clocote. Se potriveşte de sare şi piper, tot alb, apoi se serveşte cu găluşte de aluat, cartofi natur sau paste scurte, după preferinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu