joi, 27 august 2015

27 august

Reţeta de joi
Pui cu ananas, aşa cum îl fac eu
1/2 piept de pui tăiat făşii de 1 cm
1/2 ananas proaspăt, tăiat cubuleţe (cam1/1cm)
1 ardei mic galben tăiat făşii ff subţiri
1 ceapă mică, albă sau galbenă tăiată peştişori
2 linguri ulei
1 linguriţă curry şi1/2 linguriţă curcuma
sare
2 ceşcuţe de apă
200 ml lapte de cocos
Se călesc mai întîi ceapa şi ardeiul, se adaugă pieptul de pui şi după ce şi-a schimbat culoarea se pune apa. Se lasă la fiet pînă se înmoaie carnea, apoi se adaugă cuburile de ananas, laptele de cocos, condimentele şi sare după gust. Se mai lasă 5 min ca să se fiarbă şi ananasul şi să se amestece gusturile.
Se serveşte cu garnitură de orez ( cu bob lung, natur sau basmati), fiert doar în apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu