joi, 20 august 2015

20 august

Azi e zi e reţete.Să facem o salată de vară.
O ceapă mai mică albă sau roşie. Cea albă nu se găseşte peste tot, dar e mai dulce.
Un ardei galben şi unul verde, mai mici.
O roşie potrivită, cărnoasă şi 3-4 roşii mici, eventual cu miez galben.
4-5 ouă de prepeliţă, sau 3 de găină, dar mai mici.
100 gr, şuncă
100 ge brînză feta sau telemea puţin sărată
 După gust piper şi frunze (mărar, busuioc, coriandru).
Se taie ceapa peştişori, apoi ardeiul făşii subţiri, roşia se curăţă de pieliţă şi se taie felii, iar roşiile mici în jumătate. Tot în jumătate de taie şi ouăle de prepeliţă fierte tari, sau dacă sînt din celelalte în 4.
Se taie şunca cubuleţe şi se ameste că ingredientele, punînd şi condimentele pe care le dorim. deasupra se rade brînza (sau se mărunţeşte).
Ceapa poate fi înlocuită cu 5 cm de paraz.
Cine vrea poate adăuga şi un avocado mic, doar că în acest caz feliile trebuie trecute prin suc de lămîie ca să nu oxideze; strică aspectul salatei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu