luni, 30 ianuarie 2012

26 ianuarie


Prăjitură cu banane.
Faceţi un blat din biscuiţi sau pişcoturi înmuiate în sirop de cafea. Puneţi 2 sau 3 rînduri, dacă unul e pe lungime, celălalt puneţi-l pe lăţime ca să nu rămînă spaţii goale. Peste biscuiţi puneţi o budincă de caramel , apoi 2 banane tăiate rondele şi o lingură de stafide.
Peste ele puneţi fie frişcă sau o bezea bătută pe aburi. În care turnaţi la sfîrşit cam un  pahar de zahăr caramelizat. Bateţi repede, altfel zahărul de va transforma în bucăţi care nu sînt tocmai agreabile la mîncat. Şi atenţie să nu vă ardeţi!
* e preferabil ca o astfel de operaţie să o facă două persoane, una să bată albuşul, cealaltă să se ocupe de zahăr, iar dacă nu, mai bine cu frişcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu