miercuri, 18 ianuarie 2012

18 ianuarie

Dacă opoziţia crede că oamenii îşi vor da votul doar din răzbunare faţă de cei ce ne conduc acum, cred că se cam înşeală. Dacă nu fac nimic, dacă nu bat din uşă în uşă, oamneii mai degrabă nu se vor duce la vot. Ceilalţi, mulţi dintre ei se vor lăsa cumpăraţi şi atunci nu mai vorbim de peste 50%.
De altfel de ce să-i votezi ? Ei tot îl critică pe Boc care nu există, în loc să acţioneze. Măcar să vedem nişte acţiuni în urma unor declaraţii. Şi asta imediat şi categoric, după fiecare prostie sau ticăloşie a puterii. Şi nici măcar în declaraţii deocamdată nu am auzit că:
1 Vor modifica modalitatea numirii judecătorilor la Curtea Constituţională, care este obligatoriu să fie înalţi profesionişti nu o adunătură politică, ori o vor desfiinţa dacă un alt tip de promovare acolo nu se poate.
2 Îi vor trage la răspundere imediat şi că vor abroga legile neruşinate care au distrus, atît cît era el, sistemul de sănătate şi învăţămînt şi alte lucruri bune din ţara asta. Că vor răspunde toţi cei ce la asumările de răspundere au votat pentru sau au stat în bănci, dînd girul unor furtişaguri, ceea ce îi face complici.
3. Vor ancheta modul în care se dau pe nimic resursele ţării şi că vor opri dezastrul, atît cît se mai poate, pedepsindu-i pe vinovaţi.
 4 Vor face din agricultură o prioritate şi nu o vor lăsa pe mîini nepricepute, ci o vor încredinţa unor înalţi profesionişti, consultînd însă şi producătorii, care ştiu mai bine decît oricine care sînt problemele. Pentru că numai ideea de a-l vede iar pe tata Sîrbu la minister mi se pare un coşmar.
5 Vor face loc pe liste unor oameni noi pe cît posibil oneşti, că vom avea o viaţă politică făr hrebenciuci şi alţii asemenea, că nu vor mai promova oportunişti de tip Ciuhodaru şi Berca ori oameni insignifianţi care nu cumva să-i facă umbră unui crin.
Dacă nu promit măcar asta, mai bine să ne lase în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu