marți, 17 ianuarie 2012

17 ianuarie


Mare dezamăire X Factor! Deşi oarecum mă aşteptam. Se întîmplă şi la case mai mari să nu cîştige cine chiar merită. Cazul cu doamna aceea cu voce extraordinară, învinsă de un grup de tropăitori de care nu a mai auzit apoi nimeni, demonstrează cu prisosinţă ce înseamnă să pui un vot în mîna unor neavizaţi.
De altfel şi o parte dintre mentori m-au dezamăgit. Domnul Morar nu se pricepe decît la lălăială, dar cunoscînd „gusturile” hoardei de SMS-işti şi dorindu-şi neapărat victoria a acţionat cinic şi contra adevăratelor valori.
A eliminat-o pe Bianca şi le-a nedreptăţit prin repertoriu atît pe Irina, cît mai ales pe Antonia, de a cărei carieră chiar sper să aibă bunul simţ să se ocupe pentru că ea chiar e talentată, nu ca puştiul arogant care pe nedrept a cîştigat. Din păcate pentru orgoliul pe care l-a afişat domnul Morar, băiatul o fi cîştigat graţie unor nepricepuţi preocupaţi mai mult să răcnească ei pe un stadion sau o sală, decît să asculte cu adevărat muzică, dar nu are har.  Cu o voce banală, care plictiseşte de la al doilea cîntec, mai ales că tot ce cîntă e la fel, fără pic de personalitate şi, fără factorul x, adica fără scînteia care să producă cu adevărat emoţie, se va mulţumi cu banii şi cu o glorie efemeră. Pentru că de aceea a şi participat, pentru bani şi orgoliu de a fi, măcar scurt timp, vedetă. Muzica nu-l emoţionează cu adevărat, deci nu are cum să transmită o emoţie pe care nu o simte. Iar asta ar fi trebuit să-l intereseze pe domnul Morar, nu cîştigul cu orice preţ.
Mai tare m-a surprins însă Paula Seling, ea care e frumoasă, talentată şi are personalitate.
Cum nu a văzut cine avea de fapt factorul X ?
Singurul care m-a impresionat, deşi nu îl ştiam înainte a fost domnul Adrian. El a simţit şi factorul x şi a jucat corect, la valoare, dar nu i-a folosit. Nu în concurs, sigur însă îi va folosi în viitor dacă se va oacupa de cei trei aproape finalişti.
Să rezumăm. Au fost două grupe care nu au cîştigat nimic, dar merită în viitor o şansă.
Primii ar fi cei capabili să susţină un spectacol, oameni care cîntă de plăcere şi asta se vede, iar ei au fost: Irina, Diana, Duo Voces (parcă aşa îi chema) şi Iulian. Cele două fete, frumoase şi cu voci bune, grupul perfect echilibrat, el vocea, ea secondîndu-l nu doar vocal ci şi prin apariţie, iar Iulian chiar fiind un om de show, însă care trebuie încă lucrat.
Ceilalţi sînt cei care chiar au creat momentul magic. Ei sînt Bianca(pe nedrept eliminată de ambiţia domnului Morar), fetele care au frsmat grupul chiar în concurs( şi de aceea e surprinzător că Paula Seling nu şi-a apărat munca preferînd să promoveze un tip ce recită şi o fată care cîntă, fiecare cam pe cont propriu ), Antonia, despre care am mai vorbit şi marele nedreptăţit, Alin El a avut de la prima pînă la ultima apariţie factorul x şi dacă nu se dă bătut şi va fi puţin ajutat chiar are viitor.
Le doresc din suflet tuturor celor menţionaţi să reuşească, să atragă atenţia adevăraţilor muzicieni şi, mai ales, să nu renunţe. Ar fi păcat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu