joi, 29 octombrie 2015

29 octombrie

Joi, o reţetă personală

Paste cu legume.
Se fierb paste scurte, al dente. Pînă fierb pui într-o tigaie ulei, praz tăiat rondele (5 cm), ciuperci feliate (4-5), 1/2 ardei tocat şi dacă ai 1/2 dovlecel dat pe răzătoarea mare. Se căleşte totul, se condimentează după gust (eu pun busuioc, măghiran şi piper) şi se sărează. Pînă se îmmoaie legumele au fiert şi pastele.
Le scurgi şi le pui peste legume. Apoi baţi un ou cu o lingură de smîntînă slabă sau iaurt gras (10% grăsime) şi torni peste paste. Se amestecă uşor şi se trag de pe foc, lăsîndu-le 10 min sub capac.
Se serveşte cu parmezan, brînză sărată ori caşcaval afumat dat pe pe răzătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu