joi, 1 octombrie 2015

1 octombrie

Joi, zi de reţete.
Supă de varză.
O jumătate de varză potrivită se taie julien cam de 1/2 cm grosime.
Se toacă o ceapă. Se căleşte puţin, se adaugă varza, 1 ardei gras, tăiat în fîşii mari, un morcov mic, tăiat în romdele cam de 2 cm. Se călesc puţin apoi se adaugă cam 2 l apă şi se lasă să fiarbă.
Cînd legumele au fiert, inclusiv varza, se potriveşzte de sare şi piper. Cine vrea poate adăuga şi 1/2 linguriţă curcuma pentru culoare sau o linguriţă de boia, dar atunci de se pune odată cu ceapa.
Eu nu obişnuiesc să pun roşii sau bulion.
Adăugaţi mărar tocat fin şi luaţi de pe foc. Se serveşte cu smîntînă.
Cine pune roşii poate înlocui mărarul cu leuşteanul sau frunze de ţelină, iar dacă nu vreţi să fie vegetariană, 100 gr costiţă să fiarbă cu supa e cel mai nimerit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu