joi, 22 octombrie 2015

22 octombrie

Joi, o reţetă mai ciudată

Varză creaţă pane.
Se ia o varză creaţă potrivit, se îndepărtează frunzele mari , apoi se taie în mai multe bucăţi şi se pune la fiert, într-o oală cu apă sărată.
Între timp se pregăteşte un aluat mai gros decît cel de clătite, cu sau fără ou dacă e post.
Cînd varza a fiert, se scurge şi se lasă puţin să se răcorească, apoi se toacă nu foarte mărunt.
Se pune totul în aluatul de clătită, se potriveşte de sare şi piper şi se ia cu o lingură cantităţi care se pun într-o tigaie cu ulei încins (de preferinţă de rapiţă sau arahide), apoi se apasă cu lingura ca să arate ca un şniţel.
Se prăjesc pe ambele părţi cam 2 minute după care se scot cu grijă într-un vas în care punem în prealabil hîrtie absorbantă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu