miercuri, 4 aprilie 2012

5 aprilie


Sîntem înainte de Florii, aşa că vă dau reţeta mea de salată cu ton. Eu nu pun maioneză, dar cine vrea să pună o poate face.
O ceapă roşie mică, tăiată peştişori, o bucăţică de praz, parte albă şi puţin verde, două ridichi mai mici la care le lăsăm coaja roşie, cîteva măsline negre feliate(cam o lingură), o jumătate de cutie  de porumb, o cutie de ton, sare, piper, cîteva frunze de salată verde.
Amestecăm ingredientele cu grijă punem o lingură de ulei de măsline, dacă nu folosim maioneză, sucul de la o jumătate de lămîie şi punem totul într-un castron decorat cu frunzele de salată verde în formă de coşuleţ.
* putem folosi şi inima de la salată împreună cu celelalte ingrediente, dar numai dacă se consumă toată salata odată. Pentru că salata verde se înmoaie şi se amărăşte dacă nu e mîncată imediat, ci e lăsată mai mult timp.
            În ceea ce priveşte prăjitura, pentru cei ce ţin post le recomand o salată de fructe, chiar dacă sînt mai puţine în perioada asta. O parte din fructe pot fi din compot. Pentru ceilalţi , un tort de fructe, cu blat de pandişpan obişnuit, însiropat cu sirop de la compot şi fructe de care au la dispoziţie. Eventual se pot folosi ananas şi piersici din compot, bine scurse şi cîteva stafide puse la înmuiat. Presăraţi şi o lingură de cocos, apoi ornaţi cu frişcă.
* dacă faceţi un blat de post (cel de negresă de post de exemplu) şi folosiţi frişcă vegetală poate fi un altfel de tort de fructe. Ananasul şi perele dau foarte bine.
Să mai zică cineva că nu poate ţine postul, dacă vrea cu adevărat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu