luni, 2 aprilie 2012

2 aprilie


Trăim într-o lume nebună, în care politica nu mai are valoare. O mînă de oameni chiar par că se află la cîrma lumii şi sînt orbiţi de putere. Aşa că au întors planeta pe dos. Cel mai grav e că şi-au propus să reducă oamenii la o turmă uşor de condus. Uneori par să fie aproape de reuşită, alteori intervine ceva de ultim moment şi le dă planurile peste cap.
Deocamdată ceea ce avem e trist. Piraţi ca altădată cei din Caraibe, războiae civile acolo unde puternicilor lumii nu le reuşesc „revoluţiile”, atacuri incredibile la orice încercare de indepandenţă a statelor, indiferenţă la suferinţa celor mulţi, fracturi sociale uriaşe, dar mai ales cinism, mult cinism. Poate 2012 e totuşi un an din care trebuie să învăţăm ceva, altfel vine cu adevărat sfîrşitul.
La noi e înfiorător să constaţi nu atît că nu există lideri, ăia nu prea mai sînt nici prin alte părţi, ci nă nu avem oameni politici. Nici măcar nu sînt capabili să-şi construiască o imagine. USL începuse bine prin ianuarie, apoi dracul ştie ce s-a întîmplat! Eu cred în continuare că de la americani s-a dat ordin ca insul de la Cotroceni şi mai nou şeful spionilor să nu fie deranjaţi. Aşa că nici măcar nu mai am dubii pentru cine „spionează” ursuleţul Panda.
P.S. Deşi nu sînt foarte sigură că numele ăsta i se potriveşte acum. Ursuleţul Panda e simpatic, domnul prim ministru în nici un caz. E tot numai aroganţă şi dispreţ pentru cei care sînt un pic mai jos ca el. Cît despre curaj, ursuleţul adevărat se apără sau chiar atacă pe faţă, cu propriile forţe, nu se foloseşte de tertipuri jalnice, un fel de pîră menită să destabilizeze, tipică spionilor probabil, dar absolut penibilă să o aplici în viaţa de zi cu zi a unor oameni normali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu