marți, 24 aprilie 2012

24 aprilie


Televiziunile s-au burzuluit cînd Mitropolitul Laurenţiu Streza le-a acuzat de lipsă de criterii. Am auzit iarăşi fraza repetată pînă la isterie că există telecomandă. Ba mai mult că s-ar dori închiderea lor şi întoarcerea la Evul Mediu. Te întrebi dacă sînt proşti sau doar rău intenţionaţi. Dacă sînt proşti, nu ar avea de ce să fie lăsaţi pe sticlă, dacă sînt rău intenţionaţi, ar trebui să fie treaba justiţiei, doar că noi nu prea avem aşa ceva.
Nu domnilor, nu vrea să vă închidă nimeni, ar vrea doar să conştientizaţi că nu toţi au criterii în folosirea telecomenzii, altfel unii aţi fi dat de mult faliment! De altfel, pe asta mizaţi cînd promovaţi tot felul de nulităţi. Ba mai mult, chiar îndobitociţi lumea, aşa că mitropolitul avea dreptate! Promovaţi toate prostele, care nu ştiu decît să se certe şi să-şi arate picioarele, că în cap nu au nimic. E suficient să te uiţi la tot ce se numeşte ştire mondenă ca să te apuce greaţa. Şi alţii au emisiuni de bîrfe, dar la cu totul alt nivel. Măcar de aţi învăţa de la ei!
Ceea ce vi se reproşa în predică e tocmai faptul că nu daţi niciodată ca lucru important exemplele pozitive, o nuntă de aur sau de diamant, de exemplu, familii de excepţie în care iubirea e sentimental cel mai importnt, fapte bune şi oameni de talent. O mai face domnul Gîdea uneori, dar e mult prea puţin! Desigur, biserica ar trebui să fie şi ea mai activă şi să se adapteze la acest nou mileniu, dacă nu vrea să piardă teren şi credibilitate!
Una peste alta, televiziunile chiar fac rău şi, dacă nu vom fi atenţi, curînd  vom deveni o societate de tipul celei americane, în care există puţini oameni de excepţie (inteligenţele pot fi şi ele cumpărate!)şi foarte mulţi dintre cei care rîd pe fundal la seriale tîmpite şi ale căror vise în viaţă sînt bani, maşină şi o casă. Cît despre bisericile lor, în ciuda faptului că par mai curînd nişte săli de spectacol, tot goale rămîn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu