joi, 24 septembrie 2015

24 septembrie

Joi, zi de gătit.
Salată de toamnă
2 roşii din cele care mai există, potrivite sau una mai mare
1 gogoşar galben potrivit
1 ceapă roşie mică
10 cm praz parte albă şi verde
1/2 buc. cîrnat cu caşcaval sau polonez sau 50 g şuncă
2 linguri porumb din conservă
100 gr brînză feta sau telemea.
4 ouă de prepeliţă
2 linguri ulei de salaltă (de preferinţă măsline sau struguri)
1/2 zeamă de limetă
Se feliază roşiile (dacă aveţi din acelea mici puneţi 4 şi tăiaţi-le în două), se taie gogoşarul felii subţiri, ceapa peştişori, prazul şi cîrnatul rondele (dacă e şuncă, atunci cubuleţe), ouăle fiete tari tăiate în două, brînza cuburi se amestecă, se adaugă cele 2 linguri de porumb (cine vrea poate pune şi cîteva măsline verzi sau negre fără sîmburi) şi peste salată de pune uleiul amestecat cu sucul limetei, iar cine doreşte puţin piper. Nu se sărează pentru că o parte din ingrediente sînt deja sărate.
Se serveşte cu bucăţele de pîine prăjită (există gata prăjită în parole magazine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu