joi, 10 septembrie 2015

10 septembrie

O reţetă rapidă de salată de cartrofi.

3 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi felii cam de 1/2 cm se fierb, se scurg  şi apoi se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cam 5 cm dintr-un praz, partea albă şi se pune într-un castron, presărîndu-se1/2 linguriţă sare şi se lasă să se înmoaie puţin.
Separat se amestecă 250 ml iaurt cremos cu 1/2 legătură mărar tocat foarte fin şi cu 1 linguriţă praf de curry şi se toarnă peste prazul din castron.
Se rade um măr curăţat de coajă, acrişor şi nu foarte parfumat în castronul cu iaurtul şi celelalte ingrediente.
După ce s-au răcit, se adaugă şi cartofii şi se amestecă uşor.
Se lasă la rece 20 min. să se amestece aromele.
 E bună şi uşoară. Poate fi folosită ca atare sau garnitură lîngă grătar sau chiftele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu