luni, 14 septembrie 2015

14 septembrie

Azi e zi de mare sărbătoare, nu ar trebui să vorbesc despre politică.
Mă rog pentru d-l Vadim Tudor, ca pentru orice om a cărui viaţă e în pericol.
De acord cu tot ce a zis aseară Mircea Badea. În ultima vreme aveam de mai multe ori altă părere.
Mai ales cu observaţia că "democraţii" de la vest, inclusiv de peste Atlantic, au mare vină în ce se întîmplă în Siria şi nu numai. Acţionează doar unde au interes! Şi cînd au interes. Nu revin la americani, de data asta să vorbim de Europa.
Au fost în Anglia nişte prim miniştri şi existau conflicte armate grave în Irlanda de Nord, care, după cum îi spune numele, nu e a englezilor şi e catolică. Nu s-a aplicat acolo politica din Kosovo, dar cînd s-au schimbat nişte miniştri s-a făcut linişte.
A mai fost în Spania un prim ministru, pe numele lui Aznar. Se războia cu ETA. A şi pierdut alegerile pe o minciună tot legată de ETA. De el toată lumea a uitat, dar nici de ETA nu s-a mai auzit nimic.Coincidenţe ?!
Acum se războiesc cu Putin. Eroare gravă. Să-şi amintească doar un episod. Pînă ce ei decideau cum să ajungă în Kosovo (era în 2000), ruşii îşi instalaseră tancurile acolo! Eu zic s-o lase mai moale şi cu Putin şi cu cel pe care îl vor în Siria, altfel chiar îi înghit cei de la Isis, pe bune!
Şi mai e ceva. Ca să opreşti exodul de populaţie trebuie să le asiguri nu doar linişte. Cît au stat domnii europeni şi americani în Afganistan (vreo 12 ani mi se pare!), nu le-au construi ălora un spital, o şcoală, o fabrică, un drum mai bun, nimic! În schimb au pus mîna pe traficul de opiu! Ţi se face silă!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu