joi, 17 septembrie 2015

17 septembrie

Zi de reţete. E toamnă, să găsim ceva potrivit.

Supă-cremă de dovleac.

O farfurie de dovleac turcesc (cel galben şi cu seminţe doar în partea de jos), tăiat cubuleţe.
2 cartofi mijlocii, tăiaţi şi ei cubuleţe
O ceapă mică sau 5 cm praz, parte albă
O bucată rădăcină de ţelină (cam 50 gr), tăiată felii subţiri pentru că fiebe mai greu.
Se pune totul la fiert, în apă cît să le acopere. Cînd legumele sînt suficient de moi se pasează cu mixerul (cel vertical) şi apoi se adaugă apă (caldă), cît vream supa de consistentă, se pune sare după gust, piper şi nucşoară,(cam 1/4 linguriţă) şi se lasă să mai dea un clocot.
Se serveşte cu crutoane şi cu smîntînă sau iaurt foarte gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu